Word jij onderdeel van het PureLou-team? Bekijk onze vacatures!

Hoe je oliën op de juiste manier gebruikt

Oliën zijn één van de meest controversiële onderwerpen als het gaat om krullend haar - er zijn mensen die stevig in beide kampen staan als het gaat om het gebruik van oliën of het niet gebruiken ervan. Een olie kun je op de volgende manieren gebruiken:

Bescherming
Onze hoofdhuid produceert van nature oliën die bedoeld zijn om de haarschubben van ons haar te beschermen, ze met elkaar verbonden te houden en een water- en omgevingsbarrière te vormen. Hoewel een groot deel van het haar is gecoat en beschermd door dit natuurlijke talg, zal dit nooit helemaal de punten kunnen bereiken. Zeker niet bij krullend haar en wanneer je haar langer is dan 30 cm.  Daarom raden wij aan wanneer je krullend haar hebt en/of wanneer je haar 30 cm of langer is een kleine hoeveelheid olie (één tot vier druppels) op de lengte van je haar te gebruiken om je haren te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

 

Glans
Het toevoegen van glans is één van de meest populaire redenen waarom mensen graag olie op hun haar gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid aan op je handpalm en wrijf je handen tegen elkaar. Begin bij de bovenkant van je hoofd en schud je krullen bij de aanzet los. Ga dan verder met het scrunchen van je krullen, hierdoor krijg je zachte en veerkrachtige krullen. Voeg de olie pas toe als je haar helemaal droog is om pluis te voorkomen.

 

Hoofdhuidverzorging

Olie is heel fijn om je hoofdhuid mee te verzorgen. Een volledig natuurlijke olie die in de hoofdhuid wordt gemasseerd, kan deze verzachten om een betere reiniging en doorbloeding mogelijk te maken en om te voorkomen dat de poriën verstopt raken. Als alles eenmaal is losgemaakt, is het gemakkelijker om de hoofdhuid en het haar volledig te reinigen. Het is wel belangrijk je haar dan te wassen met een goede reiniger met bijvoorbeeld een natuurlijk kokos sulfaat anders zal je haar niet helemaal schoon worden. De shampoos van Bio Hair en Marlie zijn hier uitermate geschikt voor.

image-description
Contact

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen? Vul dan ons contactformulier in!

"*" geeft vereiste velden aan