Word jij onderdeel van het PureLou-team? Bekijk onze vacatures!

Ons verhaal

Wij zijn PureLou, een ecologisch vriendelijke haar en krul wellness salon. Wij staan voor de beste verzorging van de hoofdhuid, want alleen dan kunnen hoofdharen op hun allermooist groeien. Ook vinden wij het van belang om die haren met heel veel liefde en zorg te behandelen.

Wij zijn de Eco-Friendly kapper die jou perfect begrijpt. Wij werken enkel met producten en merken die goed zijn voor het milieu, niet getest zijn op dieren en geen chemische en schadelijke stoffen bevatten plus voor 99% vegan zijn

Ons concept!

PureLou is een Eco-Friendly kapper. Dit houdt in dat wij alleen met merken en producten werken die lief zijn voor je haar, (hoofd)huid én voor het milieu. In onze salons werken we daarom met diverse exclusieve merken zoals Chromalya, Terre de Couleur en Bio Hair. In onze salons helpen we jou op een duurzame en verantwoorde manier aan een nieuw kapsel waarin jouw haren optimaal tot zijn recht komen.

Vanuit oorsprong zijn wij gewoon een gespecialiseerde natuurkapper die zijn bekendheid heeft gevonden in de krullen, dit omdat wij krullen gewoon prachtig vinden en ons team van topstylisten deze passie samen deelt. Voor de allermooiste krullen hebben wij onze eigen knipmethode, deze is ontwikkeld door eigenaresse Milou de Nijs. Zij is begonnen zonder personeel, maar door haar succes had ze een team nodig. Nu, een aantal jaren later, staat er een heel trots team om haar heen én zijn er 3 prachtige vestigingen. Één in Tilburg, één in Den Bosch en één in Breda.

Als klant kom je bij ons terecht in een warm bad van expertises en gezelligheid. Naast krullen verzorgen wij natuurlijk alle haarstijlen met onze wellness en ecologische oplossingen. Iedere vorm van haar”problematiek” kunnen wij de baas, en geen natuurlijke wens is ons te gek.

bij allergie, haar problemen en of uitdagingen

In het geval van allergie voor bepaalde stoffen, het natuurlijk verven van grijze haren met plantenextract, het behandelen van roos / geïrriteerde hoofdhuid, of de wens om volledig natuurlijk, diervriendelijk en vegan geholpen te worden ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben door onze brede kennis in producten, hoofdhuid en allergie altijd een behandeling die aansluit met het gewenste resultaat,

 

Vanuit onze visie waar wij nu enkele jaren actief mee bezig zijn is er een nieuwe stroming ontstaan die zeer goed hand in hand gaat met de traditionele Curly Girl methode, maar met het enorme verschil dat wij per ingrediënt kijken wat de impact is op je haar en gezondheid.

De stroming ECO CURLY GIRLS bestaat nu ook 4 jaar en heeft ondertussen 16.000+ volgers op Facebook. De resultaten zijn er ook naar.

Wat is het grootste verschil ?

  • reinigen van hoofdhuid  – bij de normale Curly Girl methode wordt er volledig niet meer gereinigd. Dit kan resulteren in extreme haaruitval en kaalheid
  • naast de 3 basis ingrediënten die taboe zijn bij de Curly Girls (Sulfaten, siliconen en parabenen) kijken wij naar ieder individueel ingrediënt en de oorsprong ervan. Er wordt veel gebruik gemaakt van synthetische stoffen bij de meeste shampoos die dan wel niet zelfde heten, maar wel zelfde doen. Denk aan de suikers met 62 verschillende benamingen. Zo heeft ook de cosmetische industrie een achterdeurtje gevonden.
  • Wij werken t.o.v. de normale Curly Girls uitsluitend met natuurlijke eco producten. De rijkheid van de ingrediënten is vele malen beter dan van de industriële shampoos, met als resultaat gezonder haar, minder haaruitval, en ook een veel lagere impact op milieu in de zin van microplastics.
  • Door de natuurlijke rijkheid van onze producten gebruik je ook veel minder van de haarverzorging producten. Een druppeltje shampoo is vaak al genoeg (max 2x p.w.)

Cemile Bilik

Suuuppper fijne plek en fijne mensen. Ik was er vorige week voor de tweede keer en heb meteen een derde afspraak ingepland. Ik draag een hoofddoek en daar hebben ze rekening mee gehouden. Dank jullie wel!

17-01-2024

Pauline Werkhoven

17-01-2024

Stefan

11-01-2024

Astrid Logtens

Pure verwennerij!

07-01-2024

Joyce van Soelen

05-01-2024

image-description
Contact

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen? Vul dan ons contactformulier in!

"*" geeft vereiste velden aan